EL GRUP BERTOLÍN ACTIVA EL POLÍGON BARRANC DE TALAVERA PRESENTANT A L'AJUNTAMENT D'ALMENARA LA SOL·LICITUD PER A L'AVALUACIÓ AMBIENTAL

12/02/2024

El Grup Bertolín ja ha presentat a l'Ajuntament d'Almenara la sol·licitud amb la documentació pertinent perquè comencen els diversos tràmits administratius per a convertir en realitat el Polígon Barranc de Talavera en el qual, entre altres empreses s'instal·larà la multinacional JYSK que crearà 250 llocs de treball directes. En aquest cas, amb aquesta sol·licitud començaràl'avaluació ambiental de la iniciativa.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “es tracta d'un pas important per al desenvolupament del polígon i a més l'inici de les tramitacions necessàries perquè es convertisca la iniciativa en realitat”. Pérez ha destacat que “ara, després d'aquesta sol·licitud per a l'avaluació ambiental, des del consistori es demanaran els diversos informes pertinents que siguen necessaris com el del Ministeri de Foment o de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer”.

L'alcaldessa ha destacat que “intentarem agilitzar el projecte, qüestió que ja s'està fent, ja que des de fa més d'un any s'està treballant amb els tècnics de les diverses administracions, l'EPSAR o Iberdrola per a adaptar el disseny del sector i així poder agilitzar i avançar tràmits com l'avaluació ambiental”. És per això que des del consistori es treballarà i sol·licitarà agilitat també a les administracions afectades. En aquest cas es tracta d'un sector que ja es troba aprovat amb anterioritat, la qual cosa facilita la iniciativa.

Una vegada estiguen els informes pertinents i hi haja una avaluació ambiental favorable, aquesta s'exposarà durant 45 dies i després de la resolució d'al·legacions, si n'hi haguera, arribaria el torn de la presentació dels projectes d'urbanització (obres) i reparcel·lació.

Estíbaliz Pérez, ha volgut fer veure “el gran impuls que tindrà Almenara amb el desenvolupament de Barranc de Talavera a càrrec del grup Bertolín, perquè no sols s'urbanitzarà el polígon, sinó que a més aquesta urbanització ja vindrà amb empreses com el cas de la multinacional JYSK que ocuparà gran part del mateix i que pretén crear 250 llocs de treball directes a Almenara”.

La iniciativa del Grup Bertolín amb una inversió d'uns 200 milions d'euros, se cenyeix sobre una superfície aproximada de 805.000 metres quadrats els quals 508.000 seran sòl industrial, i els 297.000 restants seran per a sòl dotacional públic, entre vials, equipaments del sector i zones verdes. La previsió de Bertolín, és crear tres parcel·les. Una serà la més gran amb 274.000 metres quadrats, en la qual se situarà la central logística de la multinacional JYSK per a la península Ibèrica.

A més, el projecte inicial preveu l'actuació sobre els vials de la zona amb la construcció de fins a sis noves rotondes, i la millora dels accessos tant a la A-7 com a la N-340, tot això mancant el vistiplau del Ministeri de Foment.

Barranc Talavera