ALMENARA AMPLIARÀ LES ACTIVITATS COMMEMORATIVES DE L'ANY ESTELLÉS AL COL·LEGI I A L'INSTITUT

07/02/2024

L'Ajuntament d'Almenara segueix amb la preparació dels actes commemoratius del centenari del naixement del poeta Vicent Andrés Estellés, activitats que s'estendran al col·legi i a l'institut de la localitat amb uns tallers impartits per la cantautora local Eva Gómez, que se sumaran al concert i acte previst per al 22 de març, la integració en la Plataforma Estellés als Pobles, les Declaracions Institucionals, i altres activitats que es plantejaran al llarg de l'any.

Així doncs, tant l'alumnat del CEIP Juan Carlos I com de l'IES Almenara participarà en les celebracions de l’Any Estellés i ho faran a través d'una sèrie de tallers que impartirà la cantautora local Eva Gómez en tots dos centres en els quals, d'una banda, a més de donar a conéixer els poemes de Vicent Andrés Estellés, ensenyarà a recitar poesia, amb les seues tècniques vocals i musicalitat, i per una altra la musicació de poemes, entre altres, “Assumiràs la veu d’un poble”, a través d'un xicotet concert de la mateixa cantautora.

Aquesta activitat se suma a la prevista per al 22 de març, jornada en la qual es commemorarà el Dia de la Poesia, amb un homenatge a Vicent Andrés Estellés que inclourà un concert de la cantautora Eva Gómez a la Biblioteca Pública Joan Fuster. A aquestes accions se sumaran unes altres en el futur per a seguir els actes commemoratius.

D'altra banda, recordar que el municipi d'Almenara s'ha integrat en la Plataforma Estellés als Pobles en la qual participen més de 40 municipis i tres universitats públiques, sumant-se a les activitats i esdeveniments que es realitzen amb aquest motiu.

Finalment, també en l'àmbit municipal Almenara s'unirà a les celebracions, per la qual cosa està previst que en el ple de demà dijous s'acorde una Declaració Institucional conjunta de les tres formacions polítiques commemorant l’Any Estellés i acordant la realització d'activitats.

cartell Any Estellés