C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara ultima els preparatius per a la tornada del «Bou per la Vila»

Les celebracions es desenvoluparan el dissabte 4, diumenge 5 i dilluns 6 de desembre

L’Ajuntament d’Almenara ja està ultimant tots els detalls per a la tornada dels Bous al Carrer a la localitat a partir del pròxim dissabte 4 de desembre, festejos que també se celebraran el diumenge 5 i el dilluns 6, amb un total de 7 bous salvatges, quatre adquirits per l’Ajuntament d’Almenara i altres tres patrocinats per la Penya Taurina Los Armónicos, la Penya Joventut Taurina i la nova penya Bou de Desembre, a les quals han agraït de nou la seua col·laboració, tant l’alcaldessa Estíbaliz Pérez, com la regidora de festes, Débora Marín.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que “és molt important la recuperació del Bou per la Vila, tant per la festa com també per a l’economia local, però també ho és la salut, per la qual cosa vull recordar que la Covid-19 segueix molt present i en augment en les últimes dates, per la qual cosa s’han d’extremar totes les precaucions”. Així la màscara serà obligatòria dins del recinte taurí, així com també la distància de seguretat. Recordar també ja l’obligatorietat del passaport Covid per a accedir als diferents espais que marca la normativa vigent.

Així, després de les modificacions realitzades, les exhibicions començaran el dissabte 4 de desembre a les 16 hores amb un bou de Hermanos Domínguez Camacho, al qual seguirà un altre de José Luis Marca. A les set de la vesprada, s’embolarà el primer bou exhibit. Tots dos exemplars estan patrocinats per l’Ajuntament d’Almenara.

El diumenge 5 de desembre començarà la jornada a les 12 del migdia amb el bou patrocinat per la Penya Los Armónicos de la ramaderia del Freixo. A les 16 hores s’exhibirà un bou de Hermanos Domínguez Camacho oferit per l’ajuntament, per a seguir a les 17 hores amb un bou patrocinat per la Penya Joventut Taurina de la ramaderia de Hato Blanco. A les 19 hores s’embolarà l’exemplar de Domínguez Camacho patrocinat per l’Ajuntament d’Almenara i a la nit, a les 22.30 s’embolarà el bou de la ramaderia Hato Blanco patrocinat per Joventut Taurina.

Finalment, el dilluns 6 de desembre, Dia de la Constitució, hi haurà a les 12 del migdia exhibició d’un bou de la ramaderia de Torrehandilla-Soberbina patrocinat per la Penya Bou de Desembre. Ja a la vesprada, a les 16 hores, seguirà la programació amb un exemplar de Gerardo Ortega patrocinat per l’Ajuntament d’Almenara, culminant a les 18.30 els actes taurins amb l’embolada del bou de Torrehandilla-Soberbina de la Penya Bou de Desembre.

Pel que respecta al recorregut de les exhibicions taurines del primer cap de setmana de desembre, aquest comprendrà la zona tradicional de la Vila, així com la Plaça del Molí i zona del “erraet”, on es troben els torils. Les exhibicions no passaran pel tram de l’Avinguda País Valencià. Destacar que els bous patrocinats per l’Ajuntament d’Almenara eixiran des dels  torils, mentre que els de les penyes eixiran des de diversos carrers del recinte de la Vila.

 

deja tu comentario

0