C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara tindrà Punts Violeta amb un agent de Policia Local en les Festes Patronals

  • Home
  • Almenara tindrà Punts Violeta amb un agent de Policia Local en les Festes Patronals

Almenara tindrà Punts Violeta amb un agent de Policia Local en les Festes Patronals

Aquest matí s’ha celebrat la Junta Local de Seguretat prèvia als festejos

El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Almenara ha acollit aquest matí la Junta Local de Seguretat prèvia a les festes patronals en la qual no sols s’ha tractat l’operatiu especial cara a les celebracions, sinó també la instal·lació de punts violeta, l’evolució del protocol viogen i les actuacions cara a la pròxima campanya citrícola.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, juntament amb la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, han presidit la Junta que ha comptat amb la participació de la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Autonòmica i Policia Local. A més donada la temàtica, també ha participat Rosa Marco, cap de la Unitat de Violència contra la Dona de la Subdelegació del Govern a Castelló.

Precisament, la instal·lació de punts violeta en les pròximes festes patronals i la vigilància sobre les agressions a dones han centrat bona part de les decisions de la Junta. Així l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que “instal·larem en diverses jornades en les festes, en la zona de la carpa, un punt violeta especial en el qual a més de la informació habitual, comptarà amb la presència d’una agent de la Policia Local d’Almenara per a donar suport a l’operatiu, actuar en el cas que fora necessari i activar els protocols corresponents si fera falta”. A més, en aquest àmbit, pròximament es donarà a conéixer una campanya de conscienciació que s’està preparant per a tindre “unes festes lliures de masclisme, homofòbia i transfòbia”.

Pel que respecta a la col·laboració i al conveni sobre viogen entre Policia Local d’Almenara i Guàrdia Civil s’ha ressaltat “els bons resultats que s’estan obtenint”. Cal recordar que recentment la Policia Local d’Almenara va ser condecorada per la Generalitat Valenciana pel seu treball en aquesta matèria, ja que és la plantilla de policia més xicoteta integrada de manera completa en aquest protocol contra la violència de gènere.

Finalment també s’ha preparat tot l’operatiu de vigilància per a la pròxima campanya citrícola en la qual hi haurà més hores de vol del dron de la Policia Local d’Almenara en incorporar-se a aquestes tasques la Guarderia Rural. Destacar que pròximament l’Equip Roca de la Guàrdia Civil realitzarà una reunió informativa referent a la campanya citrícola a la qual podran assistir els veïns i veïnes d’Almenara que ho desitgen.

deja tu comentario

0