C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara tindrà festes patronals al setembre adaptades a la Covid-19

Els Festers i Festeres de 2020, així com els Quintos dels 25 anys, tindran protagonisme en les festes de 2022

L’Ajuntament d’Almenara ja està treballant en la programació de les festes patronals de 2021, que estaran adaptades a la situació provocada pel Covid-19 i condicionades per les mesures que estiguen vigents en aquestes dates, perquè segons l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, “no seran com les de costum perquè hi haurà coses que encara no anem a poder realitzar, però sí que hi haurà celebracions enguany, ja que el passat es van haver de suspendre per la pandèmia”.

Així ja es comença a concretar l’agenda d’actes, i la previsió municipal és “concentrar les celebracions en dos caps de setmana el mes de setembre, sense esdeveniments els dies d’entre setmana” segons ha explicat l’alcaldessa. Així s’està remenant que el cap de setmana del 17 al 19 de setembre es puga instal·lar la plaça de bous portàtil i realitzar els actes taurins, tal com es va acordar en la trobada mantinguda amb les penyes taurines locals. A més també hi haurà un altre tipus d’activitats. El segon cap de setmana, el del 24 al 26 de setembre, on habitualment se celebren els dies centrals dels festejos, també s’ompliran d’actes i esdeveniments diversos per a commemorar els dies grans de les festes.

ELS FESTERS I FESTERES DE 2020, HO SERAN EN 2022

D’altra banda, a proposta dels festers i festeres, i amb el consens i vistiplau dels portaveus dels grups municipals i regidors no adscrits de l’Ajuntament d’Almenara, s’ha decidit que en les festes patronals de 2022 tinguen el protagonisme els festers i festeres 2020, quintos i quintes d’aquest any i els del 25 anys del mateix exercici, perquè enguany tampoc es podran celebrar els festejos amb la normalitat habitual, ni realitzar tots els actes de costum.

En aquest sentit, l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez ha assenyalat que tant festers i festeres de 2020, quintos i quintes dels 25 anys “es mereixen celebrar, viure i gaudir unes festes amb tots els actes, amb les seues activitats habituals, amb les seues celebracions i esdeveniments de costum” pel que “si tot va bé, tindran el seu protagonisme l’any vinent”.

Pérez ha recordat que “amb l’aparició del Covid-19 ja es van suspendre les festes del passat any, per la qual cosa ja es va fer el canvi perquè els festers i festeres ja ho foren en aquest any 2021, però com enguany tampoc es podran celebrar completes, ens tocarà realitzar una segona modificació per a adaptar de nou les edats dels festers i festeres, perquè hi haja continuïtat els anys futurs i puguen gaudir totes les quintes”.

 

 

 

deja tu comentario

0