C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara retarda les edats dels festers i festeres per als propers anys

Així es permetrà que els quintos 2020 i els dels 25 anys puguen protagonitzar les festes del pròxim any

Després de la cancel·lació per consens de les Festes Patronals d’Almenara 2020, previstes per a finals del pròxim mes de setembre, també per consens entre els portaveus dels grups municipals i amb el vistiplau dels festers i festeres, s’ha decidit canviar a partir d’ara l’edat de les quintes que celebren la festa, per a adaptar-les a la nova etapa posterior a la Covid-19 i així permetre que els festers i festeres d’enguany puguen protagonitzar les celebracions de 2021.

Així, segons l’acord, a partir d’ara i durant els pròxims anys, l’edat dels quintos i quintes passarà a ser de 19 anys en lloc dels 18 que marcava la tradició fins al moment. A l’igual, els quintos dels 25 anys, a partir de 2021 seran els quintos dels 26 anys. D’aquesta manera es podran continuar les celebracions els anys esdevenidors facilitant que els quintos 2020 i els quintos dels 25 anys de 2020 puguen ser protagonistes en 2021.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “l’aparició inesperada de la Covid-19 i la suspensió de les festes d’enguany ha provocat que canviem les edats habituals dels quintos i quintes, tant de l’any, com dels 25 anys, per a ajustar-nos a una nova realitat, permetre que gaudisquen els que havien de fer-ho enguany i que no ho podran fer per causes de força major, i alhora, garantir la continuïtat de les celebracions perquè no es vegen afectades quintes posteriors, retardant l’edat un any” amb el que “hi haurà un abans i un després en aquesta tradició arran de la situació generada pel coronavirus”. L’alcaldessa ha agraït, una vegada més, l’altura de mires i el consens de totes les parts a facilitar aquests canvis que eren “necessaris”.

Cal recordar que enguany no hi haurà festes patronals com a tal, encara que el consistori està preparant una sèrie de cites culturals per al mes de setembre que es prolongaran fins al 9 d’octubre. Aquestes cites culturals tindran aforament limitat, i comptaran amb totes les mesures de distanciament, seguretat i sanitàries que siguen necessàries.

 

 

deja tu comentario

0