C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara reivindica la tolerància, la inclusió i el respecte a la diversitat en el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+

  • Home
  • Almenara reivindica la tolerància, la inclusió i el respecte a la diversitat en el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+

Almenara reivindica la tolerància, la inclusió i el respecte a la diversitat en el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+

Aquest matí s’ha realitzat l’acte institucional commemoratiu amb la lectura del manifest reivindicatiu

Aquest matí en la plaça enfront de l’Ajuntament d’Almenara s’ha realitzat l’acte institucional commemoratiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ emmarcat en la campanya “Almenara Orgullosament Diversa”. En ell, l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, s’ha encarregat de llegir el manifest municipal referent a aquesta jornada.

En ell es reconeix que hi ha hagut grans avanços legals per a les persones LGTBI+ pel que respecta al reconeixement formal dels seus drets, però en canvi, no s’ha traduït en la societat, perquè el col·lectiu LGTBI+ contínua “estigmatitzat i discriminat”. En aquest sentit s’ha recordat que l’homofòbia i la transfòbia continuen existint i que els atacs al col·lectiu no paren i en aquest sentit creixen i són més violents. També es recorda que no sols estan els atacs físics, sinó també els psicològics, que passen més desapercebuts. Per això l’Ajuntament d’Almenara condemna tot aquest tipus d’atacs i segueix en la seua labor per a visibilitzar, integrar i sensibilitzar.

És per això que des de l’Ajuntament d’Almenara es fa a través del manifest una crida a la tolerància, la inclusió, el respecte a la diversitat i a la igualtat del col·lectiu LGTBI+. En aquest sentit es demana la llibertat d’expressió i respecte al sentiment de les persones, la lliure autodeterminació de gènere, la coeducació, la inclusió i el respecte a la diversitat.

Des de l’Ajuntament d’Almenara, es continuarà treballant per a trencar els estereotips i rols de gènere, que són obsolets i carregats de prejudicis. Al mateix temps, es lluitarà per l’erradicació de les discriminacions i agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals o morals a les persones per la seua orientació sexual, identitat de gènere, estat serològic, origen, capacitats, color de pell, ètnia, accent, edat…

El manifest culmina destacant que es lluitarà perquè Almenara siga un municipi sense fòbies, igualitari, divers, inclusiu, just, lliure i sostenible on ningú es quede fora ni darrere.

La programació continuarà dissabte que ve 2 de juliol amb la “Pride Party”, una màster class de botes de rebot temàtica LGTBI+ a càrrec de Vanity Fit que se celebrarà a les 19.30 en l’Aparcament de la Platja Casablanca d’Almenara, organitzada per la Regidoria d’Esports.

Finalment, el 8 de juliol al matí conclourà la programació de “Almenara Orgullosament Diversa” en el Poliesportiu Municipal, lloc en el qual se celebrarà el Dia de la Diversitat, amb activitats lúdiques i educatives per a les xiquetes i xiquets participants en les Escoletes d’Estiu.

 

deja tu comentario

0