C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara realitzarà una tercera fase de la restauració i recuperació del Conjunt Memorial de Darrere del Castell

  • Home
  • Almenara realitzarà una tercera fase de la restauració i recuperació del Conjunt Memorial de Darrere del Castell

Almenara realitzarà una tercera fase de la restauració i recuperació del Conjunt Memorial de Darrere del Castell

La Generalitat Valenciana subvenciona amb més de 10.000 euros les actuacions. També ajudarà econòmicament amb més de 12.000 euros a sufragar la redacció del Pla Director del Castell que está a punt d’acabar-se

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana ha concedit a l’Ajuntament d’Almenara una subvenció de 10.107 euros dins de les ajudes per a la realització d’actuacions relacionades amb la memòria històrica i democràtica valenciana. En el cas concret d’Almenara, la subvenció es destinarà per a la tercera fase de la rehabilitació del Conjunt Memorial de Darrere del Castell, projecte que ha obtingut la màxima puntuació per part de la Generalitat, que aportarà el 80% del pressupost. D’aquesta manera Almenara es converteix en l’únic municipi que afrontarà una tercera fase d’aquesta mena d’actuacions.

En aquesta tercera fase hi haurà quatre punts d’actuació diferents. El primer serà la rehabilitació d’un refugi antiaeri de muntanya. El segon consistirà a netejar, restaurar i adequar un nou tram de trinxeres pròxim als ja realitzats. El tercer serà la recuperació d’un parapet i el quart la restauració d’un niu de metralladora en altura.

Cal recordar que en les fases anteriors ja es va recuperar en la zona de Darrere del Castell un blocaus, que es pot visitar, així com també nius de metralladora, un tram de més de 100 metres de trinxeres i un polvorí, entre altres elements vinculats a la Línia XYZ.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha recordat que “aquest Ajuntament aposta per recuperar el patrimoni, en aquest cas de la Línia XYZ, dins del marc de la memòria democràtica i històrica, camí iniciat tant amb el Centre d’Interpretació, com en la recuperació d’aquest Conjunt Memorial de Darrere del Castell, que ara afrontem en la seua tercera fase, amb aquesta col·laboració de la Conselleria de Qualitat Democràtica, a la qual agraïsc una vegada més el seu suport i ajuda econòmica”. Aquesta actuació ja compta amb el projecte i figura en els pressupostos municipals de l’Ajuntament d’Almenara de 2022.

PLA DIRECTOR DEL CASTELL

D’altra banda la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports ha concedit a l’Ajuntament d’Almenara una ajuda de 12.535,60 euros dins del capítol destinat a l’elaboració dels plans directors per a intervencions en béns d’interés cultural de la Comunitat Valenciana.

En aquest cas es destinaran a sufragar en part el Pla Director per a la rehabilitació del Castell d’Almenara que compta amb un pressupost de 17.908 euros i que ja venia inclòs en els comptes municipals des de 2021. De fet el Pla Director està en aquests moments a punt d’acabar-se ja que va ser el propi Ajuntament d’Almenara qui el va contractar al març de l’any passat, moment en el qual es va començar a redactar i finançar amb fons municipals.

El Pla Director, que està a punt d’acabar, és un instrument fonamental per a preservar el patrimoni històric, perquè a partir d’ell, es podran dur a terme els projectes de rehabilitació i restauració necessaris per a la seua posada en valor recuperant la seua memòria històrica i patrimonial, així com per a convertir-ho en un recurs cultural i turístic.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha agraït el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, perquè “gràcies a aquestes ajudes econòmiques podrem finançar part del Pla Director que serà el que marque les línies per a recuperar i rehabilitar el Castell d’Almenara, i que facilitarà conéixer com i on actuar per a també poder acudir a noves ajudes i subvencions que oferisquen les diferents administracions per a continuar recuperant el nostre patrimoni històric, que és l’objectiu de l’Ajuntament d’Almenara”.

 

deja tu comentario

0