C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara presenta la programació del Dia Internacional de la Dona sota el lema: «La Sororitat la fas tu»

Hi haurà esport, aventura, tres exposicions, concurs de vídeos en Tik Tok i un debat en el canal municipal de Youtube entre científiques locals

L’Ajuntament d’Almenara ha presentat la programació amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona amb el lema “la Sororitat la fas la tu” amb l’objectiu de “continuar educant per a fomentar la igualtat i la sororitat” segons ha explicat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez. Entre les activitats, adaptades a la situació sanitària actual es troben “activitats esportives i d’aventura, tres exposicions, un concurs de vídeos en Tik Tok i un debat entre set científiques locals que retransmetrem en Youtube el 8 de març continuant la campanya realitzada per al Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència”. La programació s’ha elaborat des de les regidories d’Igualtat, Cultura, Joventut i Esports.

En l’àmbit esportiu destaca una nova prova d’aventura, adaptada a la situació sanitària actual. Es tracta de “la Missió 8M” on les persones participants hauran de superar una sèrie de reptes per a arribar a l’objectiu final. Per a accedir hauran d’inscriure’s telemàticament en els enllaços de l’aplicació que podran trobar tant en el Facebook de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Almenara així com en les xarxes socials municipals i anar seguint els passos tal com ha explicat el regidor d’Esports, Lorenzo Vicent.

Així hauran de contestar una sèrie de preguntes sobre cultura general i fins i tot realitzar dues activitats esportives a casa seguint uns vídeos de Youtube als quals hauran de respondre. Una vegada superats els reptes hauran de passar pel Molí d’Arròs per a recollir el mapa per a realitzar una ruta que es realitzarà el dia 13 de març seguint les instruccions. L’eixida de la ruta será a la Plaça 8 de Març, passant pels Estanys, seguint per l’Ereta del Castell i arribant al Molí d’Arròs, on les persones participants amb els encunys que certifiquen el pas pels quatre punts rebran un obsequi.

A més també es recupera la gimnàstica per a majors en la Plaça 8 de Març, això sí, adaptada a la normativa sanitària vigent en grups de quatre persones i un monitor o monitora. Les persones interessades hauran d’inscriure’s fins al 5 de març en el Molí d’Arròs per a poder formar els grups. L’activitat es realitzarà del 8 a l’11 de març a les 9.30 hores del matí.

EXPOSICIONS

La programació també inclou la realització de tres exposicions vinculades amb el 8 de març. La primera és la mostra de ceràmica “Entrelles” d’Anna Pastor, que es compon d’una sèrie de figures ceràmiques en les quals l’autora es proposa abordar des de la perspectiva de gènere la consciència de ser dona al llarg del temps fins hui. L’autora pretén que la mostra siga una crida a pensar en la construcció socicultural que fonamenta la condició femenina en un moment significatiu de reivindicació per la igualtat de gènere.

L’exposició es podrà visitar fins a l’11 d’abril en el Molí d’Arròs de dilluns a divendres en horari matinal de 9.30 a 14 hores, i els dissabtes d’11 a 13 hores. A les vesprades, es podrà veure de dimarts a divendres de 17 a 19 hores. Aquesta mostra es recupera en la programació del 8 de Març, perquè estava programada tant per al 25 de Novembre, així com també per a el mes de gener passat, però per les normatives sanitàries per la pandèmia va haver de cancel·lar-se.

El Centre Municipal de Cultura Paulo Freire acollirà entre el 8 i el 30 de març l’exposició fotogràfica titulada “Més que Dona” amb una col·lecció d’instantànies del Grup Fotogràfic d’Almenara (GFAL) i de l’Associació Fotogràfica l’Art de la Llum d’Onda.

Finalment, fins al pròxim 5 de març, a la Biblioteca Pública Joan Fuster d’Almenara es podrà visitar la mostra titulada “Carmelina Sánchez-Cutillas, escriptora de l’any 2020” organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

DEBAT ENTRE CIENTÍFIQUES

Les xarxes socials i els nous canals de comunicació també tindran protagonisme en els actes del 8 de març a Almenara. Així, aqueix mateix dia, a través del canal de Youtube de l’Ajuntament d’Almenara s’emetrà un debat titulat “En Obert,  Elles tenen la fórmula” en el qual participaran les científiques locals que van protagonitzar la campanya municipal sobre el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència realitzada recentment.

A més dins de l’àmbit de les xarxes socials, la programació del 8 de Març a Almenara vol abastar al públic més jove. Per això per a fomentar la igualtat entre la joventut s’ha convocat un concurs de vídeos en Tik Tok dirigit a joves d’entre 13 i 35 anys, que hauran de realitzar un vídeo en aquesta plataforma d’una duració d’entre 15 i 30 segons en el qual definisquen què entenen per feminisme. Els vídeos es podran enviar fins al 10 de març al correu electrònic pgarcia@almenara.es o al whatsapp del número 623 42 52 17 incloent el nom, cognoms i telèfon. Els millors vídeos tindran un premi de 150, 100 i 50 euros respectivament.

 

 

deja tu comentario

0