C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

ALMENARA PARTICIPA EN UN PROJECTE EUROPEU PER A CREAR EL CAMÍ D’ANNÍBAL

  • Home
  • ALMENARA PARTICIPA EN UN PROJECTE EUROPEU PER A CREAR EL CAMÍ D’ANNÍBAL

ALMENARA PARTICIPA EN UN PROJECTE EUROPEU PER A CREAR EL CAMÍ D’ANNÍBAL

31/08/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

El municipi s’agermanaria amb quatre localitats italianes, junt a El Puig, Puçol i Moncofa.

 

L’Ajuntament d’Almenara es troba immers en un projecte de l’iniciativa europea CERV (Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors) amb diverses localitats italianes a través de l’àmbit de la cultura, els centres educatius, i els productes agroalimentaris. Aquest projecte que s’està elaborant es presentarà el mes de setembre davant la Unió Europea, que serà l’encarregada de validar-lo i donar el vistiplau per a la seua posada en marxa. La regidora de Turisme, Alicia Paricio, va participar ahir en una reunió de coordinació entre les localitats participants.

La iniciativa a la qual s’adhereix Almenara, sorgeix dels municipis italians de Retorbido, Codevilla, Torrazza Cost i Montebello della Battaglia. A partir d’ací, des del consistori d’Almenara s’ha contactat amb altres localitats que formen part del camí que el general cartaginés va realitzar a través de la Via Augusta, amb resposta positiva dels municipis de Puçol, El Puig i Moncofa que s’uneixen a la iniciativa. També es busca ampliar l’agermanament i el Camí d’Anníbal a altres localitats de França.

Aquesta iniciativa emmarcada en el programa europeu CERV té com a objectiu fomentar els intercanvis entre ciutadans i ciutadanes de diferents països, en particular mitjançant l’agermanament de ciutats perquè coneguen de manera pràctica la riquesa i diversitat del patrimoni de la Unió Europea i prenguen consciència que constitueixen la base d’un futur comú.

En la trobada d’ahir a més de seguir amb la iniciativa de impulsar els llaços culturals i turístics, es va decidir ampliar el projecte i unir les localitats per altres vies com per exemple amb l’àmbit agroalimentari, complementant els cultius de les zones, així com també en l’àmbit educatiu a través dels col·legis i instituts.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat la “importància d’aquest projecte Europeu en tots els àmbits, turístic, cultural, educatiu i agroalimentari, que suposarà un nou impuls per al nostre municipi”.

El projecte, que està ultimant-se, es presentarà en societat el mes vinent de setembre, que serà quan es remetrà davant la Unió Europea per a la seua validació i en cas de ser aprovat, la seua posada en marxa amb els Fons Europeus.

 

 

0