C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara inaugura el camp de futbol 8 «José Vicente Forment»

  • Home
  • Almenara inaugura el camp de futbol 8 «José Vicente Forment»

Almenara inaugura el camp de futbol 8 «José Vicente Forment»

05/02/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

L’alcaldessa ha anunciat la intenció de nomenar l’exfutbolista fill predilecte de la localitat, així com també un acord amb la Fundació del València per a editar uns contes sobre Forment, Jaume Domènech i Marta Mateos

Aquest matí s’ha celebrat a Almenara l’acte inaugural del remodelat Camp de Futbol 8 “José Vicente Forment” que s’ha convertit no sols en la inauguració d’un espai esportiu i també en “un gran homenatge i reconeixement a un almenarenc que no sols va jugar al València i va marcar el famós gol que va servir per a guanyar la lliga de 1970-71, sinó que també ha destacat com a pioner en la promoció de l’esport local impulsant l’Escola Esportiva Municipal, la primera “volta a peu” o les classes de gimnàstica per a dones o de la tercera edat”, segons ha afirmat l’alcaldessa Estíbaliz Pérez.

La remodelació del Camp de Futbol 8 “José Vicente Forment” s’ha realitzat gràcies a les aportacions del Pla Castelló Avança de la Diputació de Castelló amb un pressupost pròxim als 48.000 euros.

A l’acte inaugural, a més de l’alcaldessa d’Almenara i el mateix José Vicente Forment, també han assistit el president de la Diputació de Castelló, José Martí, així com la diputada provincial d’Esports, Tania Baños, al igual que el futbolista Jaume Domènech i la futbolista Marta Mateos. També han assistit diversos membres de la corporació municipal, igual que representants dels clubs vinculats amb la trajectòria de Forment i diversos exfutbolistes il·lustres.

Pérez, a més de glossar la trajectòria de Forment també ha anunciat que una vegada s’aprove el reglament d’honors i distincions del consistori, previst per al pròxim ple, es presentarà la candidatura de José Vicente Forment perquè siga nomenat Fill Predilecte d’Almenara. També ha recordat que existeix ja la proposta també del nomenament de Ramón Lapiedra.

Al mateix temps, Pérez, també ha anunciat un acord amb la Fundació del Valencia CF per a en els contes amb dibuixos sobre la trajectòria d’exfutbolistes i futbolistes del club es realitzen tres números dedicats a José Vicente Forment, a Jaume Domènech i a Marta Mateos.

L’alcaldessa també ha destacat l’aposta pel futbol local i les categories inferiors amb “la necessària remodelació d’aquest espai esportiu que no podia usar-se fins hui, per la qual cosa l’Escola de Futbol Municipal, disposarà d’un nou terreny de joc per a la celebració de partits i entrenaments”. Pérez també ha agraït la implicació de la Diputació de Castelló per al finançament de les obres gràcies al Pla Castelló Avança.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat l’aposta des de l’entitat provincial per la millora i renovació de les instal·lacions esportives, així com també pel foment de l’esport base. També ha elogiat la figura de José Vicente Forment, que era un dels seus “ídols” quan jugava el futbol.

Per part seua, José Vicente Forment, ha agraït les mostres d’afecte i respecte que ha collit durant la seua trajectòria tant per veïns, familiars i companys. Forment ha assenyalat que “aquest camp de futbol del meu poble porte hui el meu nom és un orgull immens, però també tinc clar que sense tota la gent que des de molt jove em va ajudar això no haguera sigut possible”.

L’acte inaugural s’ha completat amb la participació de les escoles de futbol d’Almenara i del València CF amb la celebració de dos partits amistosos de les categories de benjamí i prebenjamí. També s’ha realitzat una exposició històrica sobre el futbol local i de la figura de José Vicente Forment.

0