C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara ha celebrat «La nit de les Calderes solidàries» a benefici de la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana

  • Home
  • Almenara ha celebrat «La nit de les Calderes solidàries» a benefici de la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana

Almenara ha celebrat «La nit de les Calderes solidàries» a benefici de la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana

Es van recaptar més de 4.700 euros destinats al programa #AmaLaVidaEnLasAulas

Almenara, 30 de setembre de 2022

Almenara va viure anit el tradicional sopar de les “calderes solidàries” que enguany estava destinat al programa #AmaLaVidaEnLasAulas de la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana. De fet, una delegació de l’entitat va estar present en el sopar, per a informar sobre els seus programes i accions. La recaptació solidària provisional per al programa és de 4.700 euros mancant les inscripcions de les dues últimes jornades.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, una vegada més ha agraït la solidaritat dels veïns i veïnes, i més per a la causa de les malalties mentals que és el que “enguany hem tractat de visibilitzar”. Pérez ha assenyalat que el programa #AmaLaVidaEnLasAulas, és un projecte que pretén visibilitzar la salut mental en la nostra societat i especialment entre els escolars”. Segons ha explicat l’alcaldessa, “és una aposta pionera, pensada i creada des del respecte per les persones i la consciència d’educar en salut des de les edats més primerenques i en cadascuna de les etapes d’ensenyament”.

La Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana és una entitat sense ànim de lucre que agrupa, actualment, 30 entitats formades per persones amb problemes de salut mental i les seues famílies. A través dels seus diversos programes que abasten diversos àmbits es treballa amb prop de 1.500 valencians i valencianes amb problemes de salut mental. Entre les 30 entitats que configuren la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana hi ha prop de 4.000 associats, compten amb més de 350 persones treballant i més de 250 voluntaris i voluntàries.

SOPAR MULTITUDINARI

Quant al sopar en si, una vegada més es va omplir la carpa de veïns i veïnes, grups d’amics i amigues, famílies, o quintes que van decidir compartir l’esdeveniment per al qual l’equip d’Eventos Molimar va cuinar al voltant de 10.000 racions per a les quals entre altres ingredients es van utilitzar més de 2.000 quilos de carn de bou, 1.000 quilos de creïlla, 80 quilos de carlota, 60 de pésols, 50 de ceba, uns 2000 litres d’aigua, juntament amb tomaca, pebre roig, alls, llorer i vi blanc. Destacar que per a l’elaboració del guisat es va tindre en compte que aquest fora apte per a persones celíaques. A més també es van repartir 500 litres de vi. Després del sopar l’Orquestra Montesol va posar la música a la vetlada amb una revetla.

A més, ahir al matí, els veïns i veïnes van poder gaudir del tobogan aquàtic gegant Summer Splash que es va instal·lar en l’encreuament entre els carrers Castelló i Isabel La Catòlica per a refrescar el matí.

ÚLTIMA JORNADA TAURINA

Quant a l’agenda per a hui divendres, destacar que se celebrarà l’última jornada taurina amb bous  patrocinats per l’Associació Cultural Taurina (ACT) El Morrillo i la Penya Joventut Taurina.

Així a les 17.30 hores s’oferirà un bou de la ramaderia de Fuente Ymbro patrocinat per l’ACT El Morrillo. Posteriorment s’exhibiran dos exemplars més, de les ramaderies de Celestino Cuadri i Domínguez Camacho oferits tots dos per la Penya Joventut Taurina. Els tres bous de la vesprada també s’embolaran a partir de les 23.30 hores.

A més a partir de les 19 hores la Penya Joventut Taurina oferirà en la Plaça de la Font el Tardeo FontFest. Assenyalar també que abans de les embolades, a partir de les 22.30 hores l’Ajuntament d’Almenara oferirà un bou infantil (carretó) en col·laboració amb l’Associació Cultural la Muralla i la Penya Endevina-ho. Finalment, a la 1 de la matinada en la Carpa dels Quintos arribarà la macrodiscomòbil Crowzy Show organitzada pels Quintos i Quintes 2022 en col·laboració amb l’Ajuntament d’Almenara.

 

 

deja tu comentario

0