C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara crida «fartes!» contra la violència de gènere

  • Home
  • Almenara crida «fartes!» contra la violència de gènere

Almenara crida «fartes!» contra la violència de gènere

25/11/2022 Ajuntament d´Almenara Comments Off

Aquest matí s’han exposat 38 parells de sabates roges recordant a les dones assassinades a Espanya per aquesta xacra durant 2022

FARTES! Aquest és el crit amb el qual la localitat d’Almenara ha dit prou a la violència de gènere, i ho ha fet hui, 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Aquest migdia, s’ha celebrat l’acte central amb la lectura del manifest. L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha destacat “que amb el lema FARTES volem transmetre amb majúscules que ja estem fartes de tanta violència contra les dones i que no podem consentir que continuen passant atrocitats com les que estem veient” per això “hem d’unir davant aquesta xacra les veus de les dones i també dels homes davant la violència de gènere existent, davant la qual no es pot estar ni callades ni callats”.

Aquest matí, a més de la lectura del manifest a càrrec de la regidora d’Igualtat, Paula Aguilar, també s’ha fet un homenatge a les 38 dones assassinades enguany a Espanya per violència de gènere, unint-se al moviment de les sabates roges contra el masclisme. Per això, formant el símbol de la dona s’han col·locat 28 parells de sabates roges en la plaça enfront de l’edifici consistorial.

Per una altra, part enguany s’ha sumat l’Escola Infantil Municipal als actes, unint-se a la campanya contra la violència vicària titulada “el batec de les papallones depén de la nostra actitud” impulsada des de 2018 per Isabel Gallardo Sánchez i Itziar Prats Fernández després de l’assassinat de Nerea i Martina. En aquest cas, cada família ha dibuixat i decorat una papallona que s’ha penjat en el monument a la música que hi ha al parc enfront de l’Escola Infantil Municipal.

TEATRE I MÚSICA

Quant a la programació, aquesta vesprada, a les 19 hores, en la Sala d’actes del CMC Paulo Freire es representarà l’obra teatral “H₂O, històries en femení” dirigida per María Jesús Suárez i amb la coreografia de Margarida Mateos Roig i en el qual es vol alçar la veu de les dones silenciades, oblidades, marginades, violades o amputades.

Demà, també tindrà un caire especial contra la violència de gènere el concert de Santa Cecilia de l’Associació Musical Santa Cecilia d’Almenara, en el qual també es realitzarà un homenatge a les víctimes i es llegirà el manifest.

D’altra banda, segueix oberta fins al 30 de novembre la mostra “Dones en lluita” d’Aministía Internacional que es pot visitar a la Sala d’Exposicions del CMC Paulo Freire fins al 30 de novembre de dilluns a divendres en horari matinal de 9 a 13 hores i a la vesprada de 16 a 20 hores.

Al mateix temps, també destacar que demà es clausura en el Museu del Molí d’Arròs es pot l’exposició “Dones de l’amor” d’Ana Beltrán Porcar, una mostra que recull l’estudi de les dades referides als casos de violència de gènere a Espanya i la interpretació errònia de l’amor que porta a aquests casos. Es podrà visitar aquesta vesprada de 17 a 19 hores i demà dissabte de 9 a 13 hores.

Finalment, en el capítol de la conscienciació i amb la col·laboració dels centres escolars, l’Equip de Sensibilització i Prevenció de la Violència de Gènere i Promoció de la Igualtat del Centre Dona Rural de Segorbe ha impartit recentment uns tallers a l’alumnat del CEIP Juan Carlos I adaptats a les diverses franges d’edat. Assenyalar que també es realitzaran en l’IES Almenara al llarg del pròxim mes de gener amb els títols “No et poses en risc” i “violència de gènere i consentiment”.

 

0