C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara continuarà el programa de voluntariat a canvi del finançament dels llibres de batxillerat

Degut a la situació sanitària actual els joves passaran a estar coordinats des del Casal Jove

Per tercer any consecutiu l’Ajuntament d’Almenara activarà el programa consistent a finançar des del consistori els llibres de text als alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà a canvi de fer tasques de voluntariat social en el municipi, després del bon acolliment de les edicions anteriors. Els joves nascuts en els anys 2003 i 2004 i que estiguen interessats en el programa podran inscriure’s a l’ajuntament fins al 31 de juliol. Al setembre es realitzaran les reunions oportunes per a començar les tasques que acabaran el mes de juny.

Ara bé, tal com ha explicat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, “hem decidit adaptar el programa a la nova situació sorgida arran de la Covid-19 pel que hi haurà substancials canvis en el projecte, perquè les tasques de voluntariat ara estaran coordinades des del Casal Jove en lloc de Protecció Civil com havia sigut fins hui”. El motiu és que a causa de la situació actual no hi haurà grans esdeveniments esportius ni socials que congreguen molta gent, és a dir, aglomeracions, per tant no podran fer les tasques que els seus antecessors han realitzat els últims exercicis. Així, “hem decidit que a partir d’ara estiguen tutelats des del Casal Jove i col·laboren en els esdeveniments reduïts de tipus cultural o social que es puguen realitzar com a exposicions, teatre, o algun concert”.

Això sí, continuaran rebent les classes de formació de primers auxilis que s’impartiran des de Protecció Civil, així com també les xarrades informatives sobre prevenció de drogues a càrrec de la Policia Local, així com unes altres que pogueren sorgir en altres matèries com la prevenció de la violència de gènere. També destacar que a causa de la situació es redueix el nombre d’hores de voluntariat que passarà de 60 a 40.

L’alcaldessa d’Almenara Estíbaliz Pérez ha recordat que l’origen de la mesura és que “els alumnes de batxillerat són els únics que no perceben ajudes per a la compra de llibres, perquè els alumnes d’infantil, primària i ESO ja entren en el programa Xarxallibres, mentre que els universitaris compten amb les beques que ofereix el propi Ajuntament d’Almenara”. És per això que, segons Pérez, “busquem una fórmula que al finançament total d’aquests llibres, se li unira la cultura de l’esforç, la solidaritat, i els valors” pel que “vam veure la possibilitat de crear aquest programa pel qual es finançaran els llibres de Batxillerat, a canvi de realitzar aquest voluntariat”.

D’altra banda destacar que a causa de la situació actual sanitària i la falta d’esdeveniments, s’ha decidit donar per conclòs el programa que culminava aquest estiu, condonant les hores pendents als joves inscrits.

 

 

 

deja tu comentario

0