C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

La bandera de l’ Arc de Sant Martí s’han pintat en “les escales del Cuartel” i s’ha llegit un manifest enfront de l’ajuntament

L’Ajuntament d’Almenara ha celebrat aquest matí el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI dins de la programació de “Almenara amb Orgull” que s’ha realitzat durant les últimes jornades.

Així, amb motiu de la celebració, s’ha pintat la bandera de l’Arc de Sant Martí en un lloc emblemàtic de la localitat com són “les Escales del Cuartel”. L’alcaldessa Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que “tornem a realitzar una acció d’aquest tipus en un lloc visible i transitat perquè sempre es recorde el respecte, la tolerància i la igualtat del poble d’Almenara”. D’aquesta manera, aquesta zona se suma a altres llocs “on en anys anteriors també s’ha pintat la bandera LGTBI per a conscienciar sobre la tolerància i la igualtat”.

En aqueix mateix sentit, també s’ha llegit enfront del consistori el Manifest del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI de l’Ajuntament d’Almenara en el qual es reconeixen avanços en el camí de la Igualtat però també l’augment del risc d’exclusió i discriminació en l’actualitat.

Per això s’afirma en el Manifest que “des d’aquesta institució lluitarem sense vergonya, sense por i sense retrets per l’erradicació de les discriminacions i les agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals i morals de les persones per la seua orientació sexual, identitat de gènere, estat serològic, corporalitat, origen, capacitats, color de pell, ètnia, accent o edat. Perquè considerem inadmissible qualsevol comportament fòbic i considerem que hem de promoure la sensibilització de la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI”.

Una vegada finalitzada la lectura s’ha penjat la bandera de l’Arc de Sant Martí en l’edifici consistorial.

ALMENARA AMB ORGULL

Els actes de hui s’han emmarcat en la programació denominada “Almenara amb Orgull” que ha inclòs un Punt Violeta itinerant que ha informat en matèria de diversitat afectivosexual i de gènere a més de visibilitzar al col·lectiu LGTBI. A més, també s’ha repartit el “Diverdiccionari”, una acció positiva realitzada en postals en les quals es pot trobar la definició de conceptes actuals relacionats amb l’orientació sexual, identitat de gènere i LGTBIfobia. El punt ha visitat tant l’IES Almenara, com el CEIP Juan Carlos I, així com la màster class de botes de rebot i el mercat de la Platja Casablanca.

A més, dins de la programació també ha destacat la pròpia màster class especial de botes de rebot amb temàtica LGTBI o la representació teatral de “Tíos, tías y líos” de Teatre Lavieste. Pel que respecta a les exposicions, es poden visitar encara la mostra situada en el Centre Municipal de Cultura Paulo Freire titulada “Dones lliures i diverses amb drets sense fronteres” a càrrec de LAMBDA. Estarà oberta de dilluns a divendres fins al 20 de juliol de 9 a 13 hores i de 16 a 20 hores, mentre que a partir del 21 de juliol estarà de 8 a 15.30 hores. També es pot visitar aquest estiu en el Centre Miguel Hernández, a la Platja Casablanca la mostra de cartells del concurs “28 de juny Dia Internacional de l’Orgull LGTBI”, el cartell guanyador del qual va ser l’elaborat per Marta Sorribes Cabaña.

 

deja tu comentario

0