C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Al matí s’ha instal·lat un punt violeta en l’institut i al migdia s’ha realitzat un acte institucional enfront de l’ajuntament

La localitat d’Almenara està commemorant al llarg de tota la jornada el Dia Internacional contra la violència de gènere, que se celebra cada 25 de novembre. Amb tal motiu al migdia s’ha realitzat enfront de l’ajuntament un Acte Institucional en record de totes les víctimes de la violència masclista en el qual s’ha llegit el Manifest de l’Ajuntament d’Almenara sota el lema #Parem.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha tornat a recordar “la important tasca de conscienciació social que ha de realitzar-se per a frenar la violència masclista, així com la vicària, amb les dones, xiquets i xiquetes que han sigut assassinats i assassinades per tal motiu, qüestió que s’ha de frenar”. Així “un any més hui recordem a totes les dones que han patit la violència de gènere en tots els àmbits i diem ben alt que s’ha de parar”. Pérez també ha destacat la tasca de prevenció i conscienciació que és necessària els 365 dies a l’any, així com el treball dels departaments d’Igualtat, Serveis Socials, Educació, Policia, així com la Justícia per a intentar previndre i parar la violència masclista. Al mateix temps ha animat que es presenten denúncies o es truque al telèfon 016 davant la més mínima sospita.

En el manifest es recorda que “no hem d’oblidar que la violència masclista és una manifestació de la desigualtat que encara perdura en la nostra societat, per tant, la violència contra les dones desapareixerà quan deixen de ser ciutadanes de segona i participen de manera igualitària en la societat”.

Per això s’afirma en el manifest que “assumim el nostre compromís de lluitar contra tota classe de violència denunciant agressions a les dones, fent costat a les víctimes, no romanent en silenci davant la violència i transmetent a les generacions futures el respecte a la igualtat entre homes i dones”.

PUNT VIOLETA

D’altra banda aquest matí en l’IES Almenara, la regidoria d’Igualtat, ha instal·lat un punt violeta informatiu i de conscienciació en el qual s’ha repartit a l’alumnat de Batxillerat i FP Bàsica la “Guia sobre violència de gènere per a adolescents”. A més des de l’Institut s’han unit al punt violeta construint unes ulleres violetes grans per a simbolitzar que cal tindre una altra mirada. Així l’alumnat ha pogut realitzar-se fotografies en aquesta zona.

Les activitats seguiran demà amb el “Tour contra la violència de gènere”, una gimcana organitzada des de la Regidoria de Joventut. El dissabte a les 18 hores hi haurà una cercavila a càrrec de la Llavor Dolçaina i Tabal i la Colla Pepe Palau de Foios, al qual seguirà la xarrada sobre “Els dones en la música tradicional: una mirada cap al feminisme” a càrrec de Susana Díaz Tejedor i Noèlia Llorens “Titana”. El diumenge culminaran els actes a les 19 hores en el Paulo Freire amb l’obra teatral “Luces, cámara y stop!”. Cal recordar que també en aquest edifici es pot visitar fins al 30 de novembre l’exposició “Siempre adelante: mujeres deportistas”.

deja tu comentario

0