C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara celebrarà el 9 d’Octubre amb «El violí valencià» de Marta Margaix

  • Home
  • Almenara celebrarà el 9 d’Octubre amb «El violí valencià» de Marta Margaix

Almenara celebrarà el 9 d’Octubre amb «El violí valencià» de Marta Margaix

04/10/2022 Ajuntament d´Almenara Comments Off

El dissabte 8 arribarà el “Conte de Jaume I” i el divendres 7 l’exposició de GFAL en homenatge a Julián Negredo Sánchez

L’Ajuntament d’Almenara està ultimant els actes previstos per a la celebració diumenge que ve 9 d’octubre del Dia de la Comunitat Valenciana. Aqueixa jornada, en el Centre Municipal de Cultura Paulo Freire, arribarà l’espectacle “El Violí Valencià” a càrrec de la violinista i multiinstrumentalista Marta Margaix, acompanyada per la veu de Berta Íñiguez i la dansa de Joana Hernández.

L’espectacle “El Violí Valencià” es posarà en escena el diumenge 9 d’octubre a partir de les 19 hores en la Sala d’actes del Centre Municipal de Cultura Paulo Freire. La música popular tradicional valenciana sonarà d’una altra manera a través del violí, el cant i la dansa, que es combina amb el loop station, aconseguint línies melòdiques i harmòniques sobre l’escenari, on semblarà que hi haja moltes persones tocant, però en realitat, només estarà Marta Margaix. Entre el repertori s’interpretaran temes populars com “A la voreta de la mar”, seguidilles, jotes o música d’autors com Lluis Llach i Ovidi Montllor.

Marta Margaix, actualment imparteix classes de violí en l’Escola de Música Moderna d’Almenara (EMMA) a més d’estar de professora en altres centres. També forma part del grup XFanekaes, així com de la banda de Mireia Vives i Borja Penalba, i és teclista de la banda de música familiar Iruixa&Skargots. A més també actua en solitari amb el violí i el loop station.

A més, per a un públic familiar, l’Ajuntament d’Almenara ha programat per al dissabte 8 d’octubre a les 7 de la vesprada en la Sala d’actes Paulo Freire l’obra de teatre familiar “El Conte de Jaume I” a càrrec de Aimimic Teatre en el qual Na Violant acompanyada de titelles conta la història de Jaume, que haurà d’esforçar-se per a ser un bon rei per a conquistar les terres de València, fins i tot, combatent amb un drac. Tot això d’una forma divertida i participativa.

Finalment, el divendres 7, el Grup Fotogràfic d’Almenara (GFAL) inaugurarà en el CMC Paulo Freire una exposició fotogràfica en homenatge a Julián Negredo Sánchez. Estarà oberta fins al divendres 31 d’octubre en horari de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i de 16.30 a 20.30.

0