C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara celebra la Trobada per la Llengua 2022

  • Home
  • Almenara celebra la Trobada per la Llengua 2022

Almenara celebra la Trobada per la Llengua 2022

Les entitats i associacions locals es bolquen en la realització de les activitats

Amb el lema “l’Escola que ens fa lliures” s’ha celebrat al llarg del dia de hui la Trobada per la Llengua de la Plana Baixa en la localitat d’Almenara, activitat organitzada des d’Escola Valenciana i l’Ajuntament d’Almenara que ha transcorregut en un dia reivindicatiu, lúdic i festiu, recuperant l’essència de les Trobades abans de la pausa a causa de la pandèmia. En l’acte inaugural, entre altres autoritats, han participat l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, el Director General de Política Lingüística, Rubén Trenzano i el president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes.

Els actes han començat amb una sèrie de cercaviles a càrrec de les associacions locals vinculades amb la música, que han partit des dels centres educatius locals per a confluir en la Plaça del Molí on s’ha realitzat l’acte inaugural. A partir d’ací han arribat tota una sèrie d’exhibicions d’associacions locals i l’obertura del recinte firal amb més de 50 expositors on s’han celebrat, a més diversos tallers. Els concerts de la cantautora local Eva Gómez i de Dani Miquel han posat el punt final a diversos dies de celebracions.

L’alcaldessa d’Almenara ha volgut agrair la participació de tota la localitat en la Trobada que tornava a celebrar-se a Almenara després de 20 anys. Estíbaliz Pérez ha destacat que “les associacions i entitats locals s’han bolcat en aquesta celebració preparant totes les activitats realitzades durant aquests dies dedicats a la Trobada per la Llengua pel que estem infinitament agraïts a la seua grandíssima col·laboració”. L’alcaldessa també ha agraït la col·laboració a tota aquella persona, entitat, i associació que ha col·laborat en l’esdeveniment, així com a les administracions que l’han secundat i a Escola Valenciana”.

Pérez, finalment ha recordat que “hui des d’Almenara hem recordat que el valencià està molt viu i que hem de defensar-lo i potenciar-lo i així ho hem demostrat en una jornada històrica en defensa del valencià”.

deja tu comentario

0