C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

“NO CALLAREM! NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA”, LEMA DE LA CAMPANYA A ALMENARA PER AL 25-N

  • Home
  • “NO CALLAREM! NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA”, LEMA DE LA CAMPANYA A ALMENARA PER AL 25-N

“NO CALLAREM! NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA”, LEMA DE LA CAMPANYA A ALMENARA PER AL 25-N

02/11/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

Hi haurà activitats de conscienciació en els centres educatius, així com també l’espectacle Besa’m 2.0 de Pepa Cases i la projecció de la pel·lícula “Te doy mis ojos”

L’Ajuntament d’Almenara ha presentat en societat la campanya d’activitats del 25-N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona que porta per lema “No callarem! No a la violència masclista” que a més d’una campanya de conscienciació inclourà accions en els centres educatius, així com per a públic adult en edificis municipals.

El lema “No callarem a la violència masclista” s’explica després d’un any negre en casos de violència masclista, perquè enguany, amb 51 víctimes, ja se superen les de les últimes tres anualitats, perquè el pitjor còmplice de la violència masclista és el silenci. També el lema es refereix a “no callar-se” davant els discursos negacionistes i d’odi sobre aquest tema.

L’objectiu de la campanya és fer front a la xacra social que suposa la violència de gènere unint al teixit associatiu, comercial i educatiu local, així com a totes les persones que vulguen participar.

ACTIVITATS

Quant a l’agenda d’activitats, estes començaran el 8 de novembre amb l’exposició fotogràfica “Silenci” d’Amparo Navas Roldán, cedida per la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló. En ella es visibilitza la situació de les dones “girafa” denunciant el martiri que pateixen estes dones a les quals se’ls provoca un mal físic irreparable. Es podrà visita del 8 al 25 de novembre en el Centre Municipal de Cultura Paulo Freire de dilluns a divendres de 9 a 13 i de 16 a 20 hores.

Durant els dies 22, 23 i 24 hi haurà activitats de conscienciació dirigides a l’alumnat dels centres educatius locals. Així en l’IES Almenara hi haurà un taller de defensa personal o el taller didàctic i espectacle Besa’m 2.0 a càrrec de Pepa Cases. També l’alumnat del CEIP Juan Carlos I tindrà activitats com l’espectacle “Hypatia i l’Hidrògen” a càrrec d’Aída Ivars Rodríguez.

El divendres 24 de novembre a les 12 del migdia es realitzarà la lectura del manifest del 25-N enfront de l’Ajuntament d’Almenara, mentre que el dissabte 25 a les 19 hores en el CMC Paulo Freire arribarà la representació de l’espectacle “Besa’m 2.0” a càrrec de Pepa Cases, dirigit al públic adult i amb entrada lliure fins a completar l’aforament.

El diumenge 26 acabaran les activitats amb la projecció de la pel·lícula “Te doy mis ojos” dirigida per Icíar Bollaín. La cita serà a les 18 hores en la Sala d’actes del CMC Paulo Freire. La sessió serà per a públic adult. L’entrada serà lliure fins a completar l’aforament. En finalitzar la pel·lícula, hi haurà un col·loqui sobre aquest tema.

La campanya i les activitats del 25-N estan promogudes per la regidoria d’Igualtat amb l’adhesió de les àrees de Cultura, Joventut, Associacions, Turisme i Esports de l’Ajuntament d’Almenara, així com del CEIP Juan Carlos I i l’IES Almenara. La programació s’ha finançat amb les aportacions rebudes des del Ministeri d’Igualtat a través de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere.

0