C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara celebra el Dia Internacional dels Museus amb una visita guiada al museu del Molí d’Arròs

A més, emmarcades en el DIMCAS es poden visitar les exposicions de Cúmul en el propi Molí, la de GFAL (Imaginària 2021) en el Centre Municipal de Cultura i la d’objectes quotidians de la Línia XYZ en el Centre d’Interpretació de la Línia XYZ

L’Ajuntament d’Almenara ha programat diverses activitats per a celebrar durant la jornada de hui el Dia Internacional dels Museus, accions que s’emmarquen en el DIMCAS dins de les activitats i esdeveniments que es realitzaran en diversos municipis de la província a través de la col·laboració dels ajuntaments, com és el cas d’Almenara, i la Diputació de Castelló.

Així, des de la Regidoria de Turisme s’ha realitzat aquest matí una visita guiada al Museu del Molí d’Arròs de la localitat, declarat com a Col·lecció Museogràfica en 2019. En ella, les persones assistents han pogut veure el mecanisme de l’antic molí així com conéixer alguns utensilis i eines que s’utilitzaven en el cultiu de l’arròs així com de fruites i hortalisses en el terme municipal. Posteriorment s’ha projectat un documental sobre el cultiu de l’arròs a Almenara, amb protagonistes de la localitat. Finalment, les persones assistents han rebut un obsequi de record per gentilesa d’Arròs Dacsa.

D’altra banda, des de l’àrea de Cultura s’han programat diverses exposicions que s’inclouen en la programació de DIMCAS. Així fins al 12 de juny en el propi Museu del Molí d’Arròs l’exposició col·lectiva de Cúmul (Col.lectiu d’Artistes Castellonencs), en la qual els huit artistes que configuren el col·lectiu reflexionen sobre la deriva de la societat contemporània. Així es poden contemplar les obres realitzades expressament per a la mostra per Carlos Bonet, Clara Culiánez, Daniel Cala, Daniel Gil, Gerard Bomboí, Iris Verge, Paco Rangel, Paula Lorenzo i Rodrigo García. La mostra es podrà visitar al matí de dilluns a divendres de 9.30 a 14 hores i els dissabtes d’11 a 13 hores. A la vesprada l’horari serà de dimecres a dissabte de 17.30 a 20 hores.

El Centre Municipal de Cultura Paulo Freire acull també una exposició col·lectiva del Grup Fotogràfic d’Almenara (GFAL) emmarcada en el Festival Imaginària a la primavera (UJI) que es podrà visitar fins al 30 de maig de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i de 16 a 20 hores. Els dissabtes es podrà visitar d’11 a 13 hores i de 17.30 a 20 hores.

Finalment en el Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara, situat en el Paratge dels Estanys es pot visitar la mostra titulada “Vida quotidiana al front, objectes trobats a la Línia XYZ” en la qual s’exposa la col·lecció d’objectes donada al centre per José María Rodríguez, membre d’Arqueo Antro. Es podrà visitar de dimecres a divendres de 9 a 13 hores i durant les visites guiades programades els dies 22 i 23 de maig.

 

 

 

 

 

deja tu comentario

0