C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb xarrades per a l’alumnat dels centres educatius

També s’ha inaugurat en el CMC Paulo Freire la mostra fotogràfica de Simón Sampedro Sánchez “Diversitat funcional des de l’art conceptual” a càrrec de la Fundació Isonomía

L’Ajuntament d’Almenara, a través del departament d’Igualtat, està realitzant al llarg del dia de hui diverses accions commemoratives del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar sobre la discapacitat i la diversitat fomentant els valors de la inclusió, el respecte, la igualtat d’oportunitats.

Així, amb la col·laboració de l’Associació-Fundació de Dany Cerebral Adquirit Ateneu Castelló s’han programat dues xarrades sobre aquest tema. D’una banda, la titulada “Coneixent i cuidant el cervell al món escolar” s’ha dirigit a l’alumnat del CEIP Joan Carles I, mentre que per a l’alumnat de l’IES Almenara s’ha oferit la xarrada “Prevenció=vida saludable i seguretat viària”.

En elles s’ha buscat sensibilitzar sobre la discapacitat que es pot produir a conseqüència del dany cerebral sobrevingut a conseqüència de no portar una vida saludable o dels accidents de trànsit, amb l’objectiu de promoure una imatge social positiva als i les escolars sobre la importància de portar una vida saludable per a evitar danys cerebrals sobrevinguts.

EXPOSICIÓ DE SIMÓN SAMPEDRO SÁNCHEZ

D’altra banda, també s’ha obert aquest matí en el Centre Municipal de Cultura Paulo Freire l’exposició fotogràfica itinerant de la Fundació Isonomia “Diversitat Funcional des de l’art conceptual” a càrrec del fotògraf conceptual Simón Sampedro Sánchez i les persones que integren el grup de treball sobre discapacitat d’Isonomía.

La mostra provinent de la Fundació Isonomia, i organitzada i sufragada des de les àrees d’Igualtat i Cultura de l’Ajuntament d’Almenara es podrà visitar fins al 15 de desembre. En ella s’exposen 20 fotografies d’objectes quotidians com endolls, taps, pinces, sabates que desencadenen records i sentiments sobre la discapacitat, associant-se a conceptes com l’autonomia personal, la igualtat d’oportunitats o la doble discriminació.

deja tu comentario

0