C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara celebra el Dia Internacional de la Dona amb la participació de l’alumnat del col·legi, institut i Escola Infantil Municipal

  • Home
  • Almenara celebra el Dia Internacional de la Dona amb la participació de l’alumnat del col·legi, institut i Escola Infantil Municipal

Almenara celebra el Dia Internacional de la Dona amb la participació de l’alumnat del col·legi, institut i Escola Infantil Municipal

08/03/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

“Rebel.la’t” ha sigut el lema triat enguany per als actes commemoratius

Amb el lema “Rebel.la’t!” Almenara ha commemorat aquest matí el Dia Internacional de les Dones amb un emotiu acte en la Plaça 8 de Març en el qual, a més del ja tradicional manifest, ha comptat amb la participació de l’alumnat del CEIP Juan Carlos I, de l’IES Almenara i de l’Escola Infantil Municipal.

Segons ha explicat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, “amb aquest lema volem fer un crit, redescobrir l’empoderament femení, manifestar la sororitat entre nosaltres, però també volem que els homes puguen manifestar-se, s’atrevisquen a expressar el seu suport i el respecte a les dones, per això és necessari rebel·lar-se i demostrar el sentiment que, a vegades, sembla ocult”.

Pérez ha assenyalat, que “tal com hem pogut llegir en el manifest, considerem vital valorar a les dones, en tots els àmbits i etapes de la vida. Considerem que hem de fer patent i elogiar tots els avanços que les dones hem aconseguit en societat al llarg de la història, però encara queda molt de camí que recórrer per a aconseguir la igualtat real, trencant tots els estereotips, deixant arrere les desigualtats existents i per descomptat, aconseguir que ja no hi haja més actes de violència masclista”. “Per això hem de continuar avançant, i no pegar passos arrere, no hi ha marxa enrere, sempre hem d’anar cap avant”, ha afegit l’alcaldessa.

Pérez també ha volgut assenyalar que “aquests dies són un bon moment per a reflexionar sobre els avanços aconseguits, però també per a reivindicar més canvis i celebrar l’empoderament, valentia i determinació de les dones, perquè totes i tots continuarem lluitant pels nostres drets”.

Els actes han començat amb l’actuació de la batucada de dones “Tiakatú” acompanyada pels i les escolars, recorrent el trajecte des del col·legi fins a la Plaça 8 de Març, on s’ha realitzat l’acte central amb la lectura del manifest, que ha comptat amb la participació de l’alumnat del CEIP Juan Carlos I, de l’IES Almenara i de l’Escola Infantil Municipal.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha volgut agrair als centres educatius d’Almenara la seua participació i col·laboració. Segons Pérez “és molt important que les xiquetes i els xiquets puguen ser educats i créixer en igualtat” i per això “enguany hem volgut celebrar-ho amb elles i ells perquè prenguen consciència i protagonitzen aquestes jornades”.

Els actes, que venen desenvolupant-se des de dijous passat, continuaran divendres que ve 10 de març a les 17.30 hores en el CMC Paulo Freire amb una sessió de teràpia de l’humor (risoteràpia). Per al dissabte 11 a la vesprada en la plaça 8 de Març s’ha programat ball hip-hop i un taller de DJ participatiu. Finalment, el diumenge 12 de març, a les set, en la sala d’actes del CMC Paulo Freire, Pepa Cases, interpretarà el monòleg “Sóc hiperactiva” a partir de les 19 hores.

La programació del 8-M s’ha elaborat de manera transversal entre les regidories d’Igualtat, Cultura, Esports i Joventut, comptant amb finançament del Ministeri d’Igualtat, a través de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i Contra la Violència de Gènere.

 

0