C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara celebra el 8 de març, Dia Internacional de la Dona

Està vesprada s’emetrà en les xarxes socials municipals un debat entre les científiques locals més prestigioses. Continuen en marxa dues exposicions, la Missió8M i el concurs de TikTok

L’Ajuntament d’Almenara ha celebrat aquest matí el Dia Internacional de la Dona que se celebra cada 8 de març, jornada que s’emmarca dins de les activitats programades aquesta setmana des del consistori per a tal celebració així com per a la reivindicació de la igualtat real.

Així, encara que adaptat a les circumstàncies sanitàries vigents i de manera molt reduïda, aquest matí, l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez juntament amb la regidora d’Igualtat, Paula Aguilar, han llegit el manifest del 8 de Març. Pérez ha assenyalat que “ens haguera agradat fer un acte central i activitats reivindicatives al carrer, però la situació sanitària pel Covid-19 no l’aconsella pel que hem realitzat una breu i simbòlica lectura del manifest perquè no volem deixar de reivindicar la igualtat real entre dones i homes”.

En el manifest, a més de recordar l’origen de la celebració, i els assoliments aconseguits, es destaca també “que les dones som imprescindibles” així com que “únicament treballant unides amb sororitat entre nosaltres podem aconseguir una societat on no existisquen les discriminacions per raons de sexe, i on la igualtat siga una realitat i ens porte a aconseguir un món més sostenible, divers i lliure”.

A més també s’ha obert aquest matí en el Centre Municipal de Cultura Paulo Freire l’exposició “Més que Dona” que comprén una sèrie de fotografies amb la dona com a protagonista. La mostra està organitzada pel Grup Fotogràfic d’Almenara (GFAL) i compta amb la col·laboració de l’Associació Fotogràfica l’Art de la Llum d’Onda. L’exposició es podrà visitar fins al 30 de març.

A més també s’ha presentat aquest matí a la Biblioteca Pública Joan Fuster d’Almenara el lot de llibres adquirits amb temàtiques vinculades a la igualtat per al fons de llibres amb l’objectiu que puguen ser llegits pels veïns i veïnes d’Almenara, especialment pel públic infantil a qui van dedicats en la seua majoria.

D’altra banda dins de la programació prevista pel 8M, aquesta vesprada es retransmetrà tant en el canal de Youtube de l’Ajuntament d’Almenara així com en el Facebook del consistori el debat titulat “En Obert. Elles tenen la fórmula” amb la participació de les científiques locals que van protagonitzar la campanya municipal sobre el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

Recordar també que en l’àmbit esportiu, es realitzarà fins al divendres, si la pluja no ho impedeix, gimnàstica per a majors en la Plaça 8 de Març, adaptada a la normativa sanitària vigent. Al mateix temps, està en marxa la Missió8M des de l’àrea d’esports a la qual encara es poden inscriure en les xarxes socials municipals. Cal recordar que la jornada central de l’aventura serà el dissabte 13 de març.

Finalment també destacar que des de la setmana passada es pot contemplar fins a l’11 d’abril en el Molí  d’Arròs la mostra de ceràmica Entrelles d’Anna Pastor. Igualment, en l’àmbit de les xarxes socials, destacar que continua en marxa el concurs de TikTok sobre la igualtat organitzat des del Casal Jove i els vídeos del qual es podran enviar fins dimecres que ve 10 de març bé al correu electrònic pgarcia@almenara.es i al WhatsApp 623 42 52 17.

 

 

deja tu comentario

0