C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Almenara aprova els pressupostos per al 2021 i destinarà més de 640.000 euros a inversions

S’apostarà per recuperar el patrimoni amb el Pla Director de l’Agüelet i la recuperació de l’antiga font de la Plaça de la Font

 

El ple de l’Ajuntament d’Almenara ha aprovat els pressupostos municipals 2021 aquesta vesprada, “uns comptes on el consistori realitza una important aposta en el capítol de les inversions” segons ha explicat l’alcaldessa Estíbaliz Pérez, perquè es destinaran 640.000 euros en aquest apartat per a “recuperar patrimoni, millorar edificis municipals, continuar trencant barreres arquitectòniques, i adequant l’entorn urbà i rural d’Almenara”

Així, segons ha explicat l’alcaldessa, una de les grans apostes és la recuperació del patrimoni històric de la localitat, i en 2021 continuarà el camí iniciat per a la recuperació de l’emblemàtic “Agüelet” amb l’elaboració del pla director per a la seua restauració. També en aquest capítol es buscarà enguany recuperar la font original de la Plaça de la Font que es troba actualment baix de l’actual plaça. Són dos de les grans apostes en aquest apartat, que es completarà amb la partida de Memòria Històrica per a la recuperació de les trinxeres de la zona del Camí del Castell.

Les inversions també serviran per a continuar millorant les infraestructures dels edificis municipals, com és el cas del Mercat, realitzant noves actuacions en la seua estructura, que completen les obres i millores dels anys anteriors com el canvi de paviment, substitució de portes i finestres, la nova imatge o l’aposta per les tecnologies.

Una altra aposta de l’equip de govern d’Almenara per a 2021 és la de continuar trencant les barreres arquitectòniques, i per això, es planteja dotar d’una millor accessibilitat a la Piscina Municipal, completant les actuacions en aquesta matèria en espais esportius realitzades en aquest 2020 com és el cas de les obres d’accessibilitat al Camp de Futbol de la Corona. També es realitzaran obres d’asfaltat de carrers, millores de voreres i de l’entorn urbà, així com de camins, parcs i jardins entre altres inversions.

UN PRESSUPOST DE MÉS DE 7 MILIONS D’EUROS

Cal recordar que el pressupost d’Almenara per a 2021 tindrà un muntant superior als 7,1 milions d’euros, la qual cosa suposa aproximadament un 5,79% més que l’any anterior. En aquests comptes, segons ha recordat l’alcaldessa, es realitza una important per “combatre l’atur i fomentar l’ocupació” així com “lluitar contra els efectes de la Covid-19” per al que es destinaran 550.000 euros, dels quals 400.000 són de fons propis.

Els pressupostos també contemplen un important apartat per a finalitats socials. De fet les ajudes s’incrementaran en més de 20.000 euros. A més continuaran en marxa les beques de transport i matrícula per als universitaris i els programes per als alumnes de batxillerat.

També s’apostarà pels sectors econòmics i el medi ambient, així augmentarà en 68.000 euros la partida destinada a Comerç, Turisme i Sostenibilitat, juntament amb l’existència per primera vegada d’una partida per a Memòria Històrica dotada amb 20.000 euros. Finalment, recordar que el capítol d’inversions contempla 640.000 euros.

 

 

 

 

deja tu comentario

0