C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Acaba la remodelació de l’edifici d’infantil del col·legi d’Almenara

Al llarg de la setmana s’han succeït les reunions de coordinació perquè tot estiga a punt per a la tornada a classe en els centres educatius locals

Els alumnes d’infantil del CEIP Juan Carlos I d’Almenara estrenaran dilluns que ve la remodelació i reforma de l’edifici que els acull, obra emmarcada dins del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. En concret, en aquesta actuació, s’ha reforçat l’estructura, s’ha millorat l’eficiència energètica i la calefacció, s’ha renovat la instal·lació elèctrica, s’ha fomentat l’accessibilitat, i s’han canviat els banys. A més també s’ha actuat al pati principal del centre. Durant els últims dies, tant el personal de neteja com la brigada d’obres han estat treballant per a deixar a punt les instal·lacions.

Les obres d’aquesta segona fase del Pla Edificant a Almenara no acaben amb l’edifici d’Infantil, sinó que continuen en marxa en “l’Edifici de Dalt” amb la previsió de concloure al llarg de 2021. Entre les dues actuacions la inversió de la Generalitat s’aproxima a 1,3 milions d’euros, als quals hem d’afegir mig milió més de les obres del primer pla Edificant amb les millores de cuina i menjador, el sistema elèctric de l’edifici de dalt o la sala de calderes que ja es van realitzar en el seu moment.

PREPARATIUS INICI DE CURS

A més de la conclusió de les obres de l’edifici d’Infantil, al llarg d’aquests dies s’està realitzant una important desinfecció del centre educatiu, dels seus patis i dels carrers de voltant des de l’Ajuntament d’Almenara. També s’ha preparat el dispositiu que permetrà convertir en zona de vianants i tallar al trànsit l’entorn del centre educatiu a les hores d’accés al mateix a partir del dilluns, dia d’inici de les classes.

També destacar la celebració recent del Consell Escolar Municipal per a ultimar tots els detalls de l’inici de curs i adaptar a les últimes normatives els centres educatius perquè estiga tot a punt i actualitzat tant en el col·legi, l’institut, l’Escola Infantil Municipal i el Centre de Formació de Persones Adultes Paulo Freire. L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha agraït el treball de tots els equips dels centres educatius locals per a un inici segur del curs. Al mateix temps, des de l’ajuntament d’Almenara, s’ha realitzat ja el lliurament als diversos centres educatius locals dels termòmetres compromesos perquè cadascuna de les aules els puguen tindre. També es destinaran a les instal·lacions esportives i al Casal Jove.

A més, aquesta setmana també s’han produït diverses reunions en l’àmbit educatiu i sanitari per a coordinar els protocols i actuacions. Així en el Centre de Salut s’ha produït una reunió entre l’alcaldessa, la coordinadora del centre, la pediatra i els directors del col·legi i institut per a abordar l’inici del curs i els seus respectius protocols. Al mateix temps també aquesta setmana s’ha produït una reunió entre alcaldessa, pediatra i directora de l’Escola Infantil Municipal amb el mateix objectiu.

Finalment destacar que tant en el col·legi com en l’Escola Infantil Municipal la incorporació de l’alumnat serà el dilluns 7 de setembre, mentre que en l’IES Almenara els alumnes s’aniran incorporant de manera progressiva al llarg de la setmana vinent.

 

 

 

 

 

 

deja tu comentario

0